De Voorbereiding en Ayahuasca Dieet

Op deze pagina willen we graag informeren over de voorbereiding voor een ceremonie en bijbehorend Ayahuasca dieet. Wij raden je aan om deze pagina goed te lezen. Ook als je ergens anders, dan bij het Ayahuasca Centre, een ceremonie gaat bijwonen.

Wij starten altijd met een voortraject. Na jouw online aanmelding nemen wij, wanneer jij dit wilt, telefonisch contact met je op. Op die manier kunnen we samen je thema’s en vragen te bespreken. Hierna sturen wij je een vragenlijst die voor jou dient als hulpmiddel om concreet na te denken over je intenties, de onderwerpen die spelen in je leven, lichamelijke / geestelijke klachten, medische achtergrond en belangrijke levensgebeurtenissen.

Jouw antwoorden helpen ons om je een passende ceremonie aan te bieden en jou optimaal te ondersteunen in jouw proces.

Ayahuasca Dieet

Een goede voorbereiding en Ayahuasca dieet is net zo belangrijk als de ceremonie zelf. Gun jezelf de ervaring om twee weken voor de ceremonie te beginnen met het Ayahuasca dieet. Was er ooit een tijd in je leven om vegetariër te worden, een kijkje te nemen in de raw, paleo of vegan keuken, dan is dit de tijd. Heb je geen idee waar je moet beginnen of ben je op zoek naar inspiratie voor lekkere recepten voor je Ayahuacsa dieet? Kijk dan onder ander deze pagina voor een voorbeeld recept of neem een kijkje op onze blog.

“Op het moment dat je besluit om deel te nemen aan een ceremonie, is jouw reis in weze al begonnen. Een Ayahuasca ceremonie is een levensveranderde ervaring. Daarom is het belangrijk om je geestelijk en lichamelijk goed voor te bereiden door middel van een Ayahuasca dieet. Hierdoor zal je een heldere en geconcentreerde reis hebben. Ik heb met verschillende tradieties gewerkt met dit wonderbaarlijk drankje. Er zijn een aantal aspecten, die in al deze tradieties terugkomen. Eén daarvan is het Ayahuasca dieet. Voor, tijdens en na de ceremonie. Van al mijn meastro’s en meastra’s heb ik geleerd dat het voortraject misschien belangrijker is, dan de ceremonie zelf. Het lijkt wel alsof het universum dan weet dat jouw intentie oprecht is. Dat je bereid bent om echt een grote stap in je leven te gaan maken.”

“Vanuit mijn ervaring weet ik dat, wanneer deelnemers zich niet aan het Ayahuasca dieet houden, ze het vaak moeilijk krijgen tijdens een ceremonie. Het komt dan redelijk vaak voor dat ze gefragmenteerde en chaotische gedachten krijgen. Vooral in het begin van een ceremonie is het dan lastig om ‘los te laten’. Terwijl dit juist een essentieel onderdeel is van de reis. Wanneer je zowel fysiek als ook geestelijk schoon bent, kan de Ayahuasca rustig zijn werk doen. Het diëten zorgt ervoor dat je makkelijker alle sensaties kunt waarnemen. Dat je dankzij deze gevoeligheid heldere en duidelijkeinzichten zult krijgen over jouw persoonlijke levensvragen.”

Robin

Ayahuasca Dieet Schema voorafgaand aan een ceremonie:

Gun jezelf deze complete ervaring en laat je telefoon en tv tijdens het Ayahuasca dieet zoveel mogelijk met rust.

Vier weken voor de ceremonie:
Gebruik je supplementen, medicijnen, drugs of verdovende middelen? Lees dan eerst hier
-Stop met medicijnen zoals antidepressiva. ALTIJD MET TOESTEMMING VAN JE BEHANDELENDE ARTS.
Twee weken voor de ceremonie:
-Rust is een belangrijk aspect van het Ayahuasca dieet. Het allerbelangrijkste is dat je probeert zo veel als mogelijk rust probeert te creëren. Ga iedere dag even te mediteren, al is het maar 5 minuten. Focus op je ademhaling. Ga de natuur in.
-Stop met varkensvlees te eten.
-Geen hard drugs, marihuana, LSD, of paddestoelen. Probeer te stoppen met alcohol drinken. (sowieso is alcohol vanaf 4 dagen voor de ceremonie niet toegestaan)
Een week voor de ceremonie:

Al het bovenstaande en geen …
– seksuele gemeenschap en of handelingen. (minimaal 4 dagen)
– Probeer zo veel als mogelijk plantaardig te eten.
– zo min mogelijk peper, zout en pittige kruiden
– alcohol.
– Probeer koffie zo veel als mogelijk te laten.
– Zo min mogelijk toegevoegde en geraffineerde suikers.

Twee dagen voor de ceremonie
al het bovenstaande en geen …
– gefermenteerd voedsel (zuurkool, soja, kimchi, azijn , tempé etc)
– koffie (maximaal één per dag)
– bananen en rozijnen
– zuivelproducten (melk, yoghurt, (zure) room)
– alle oude kaassoorten (wel: heel jonge kaas, geitenkaas, cottage cheese of roomkaas)
– droge en gefermenteerde worst (bologna, salami, pepperoni, corned beef en lever)
– niet-vers vlees, vis en eieren
– zure haring en gedroogde zoute vis
– vleesextracten
– gistextracten/gebrouwen gist (Marmite)
– zuurkool
– fruit (bananen, avocado’s, vijgen, rozijnen)
– noten (pinda’s)
– tuinbonen en peulen (lima, favabonen, linzen, sneeuwerwten, en sojabonen)
– LSA (morning glory en baby hawaiian woodrose seeds)
– MDA gerelateerde kruiden (nootmuskaat, calamus)
– chocolade
– cafeïne (koffie, thee, cola, guarana, energy drinks)
– ginseng
– St. Janskruid
– neussprays (Vicks Sinex, Prevalin of Otrivin)

Bovenstaande producten bevatten in meer of mindere mate Tyramine, een stof die conflicteert met de Ayahuasca en kan zorgen voor hoge bloeddrukstijgingen, hoofdpijnen, een gevoel van algehele malaise en misselijkheid.

Op de dag van de ceremonie
In de ochtend een licht ontbijt. Wat vers fruit (geen banaan!) Crackers. De hele dag door kan je gewoon kruidenthee of water drinken.

Voorbeeld recept:  Heerlijke Broccolisoep

 

Tijdens je Ayahuasca dieet kan je van alles en nog wat eten. Zo ook dit heerlijke recept gemaakt door door Rogier Groenestein.

Meer recepten kan je vinden op onze BLOG pagina’s

Ayahuasca dieet broccoli soep

 

Benodigdheden: Pan, snijplank, mes(sen), staafmixer.

Ingrediënten die allemal gebruikt mogen worden tijdens een Ayahuasca dieet:
1 ui
1 grote theelepel kokosvet.
2 stronken broccoli
1 liter water
2 groente bouillon blokjes (zoutarm: damhert Groentebouillon of zoutvrij: Primeal Groentebouillon)
250-400 ml kokosroom
3 lente-uitjes/bosuitjes
Verse tijm en laurier

Bereidingswijze: Snijd de ui in stukken. Smelt het kokosvet in de soeppan en voeg daar de versnipperde ui aan toe. Bak deze aan maar ze mag niet bruin worden. Breng ondertussen 1 liter water aan de kook in de waterkoker en snijd de broccoli inclusief het hart in kleine stukken. Je kan deze gewoon snijden, hoeft niet in roosjes.

Maak van de laurier en de tijm een kruidenbuiltje door eenvoudig het blad van de laurier en vers geknipte stelen met blaadjes van de tijm te omwikkelen met een elastiekje.

Als de ui glazig wordt voeg je het water, de bouillon blokjes, de broccoli en het kruidenbuiltje toe. Breng het geheel aan de kook en laat dit 15 minuten zachtjes koken. Als alles gaar is dan haal je het kruidenbuiltje uit de soep en maak je de soep tot een crème met een staafmixer. Voeg eventueel de blaadjes van de gekookte tijm aan de soep toe voordat je deze pureert. Voeg de kokosroom toe, roer deze erdoorheen. Snijd de lente-uitjes/bosuitjes in ringen en voeg ze toe aan de soep. Indien de smaak van dit Ayahuasca dieet recept te flauw is (zoutgehalte) kun je de speciale zoutarme bouillon toevoegen. Dit recept is voor ongeveer 8 kommen soep.

Ayahuasca Centre Symbool driehoek en Ayahuasca visualisatie

Ayahuasca Centre

Ayahuasca ceremonie reserveren
Ayahuasca Dieet en voorbereiding

Heb je vragen over het Ayahuasca dieet? Neem dan vrijblijvend contact met ons op

Wij zijn er om jou te ondersteunen, ook al kom geen ceremonie bij ons doen.
Share This