Psilocybine

Psilocybine, wat doet het?

In de moderne Ayahuasca ceremonies waar westerlingen komen worden vaak twee plant bestanddelen gebruikt. Caapi of harmela en een DMT houdende plant. Deze DMT zorgt ervoor dat je een sterk visuele hallucinogene ervaring krijgt. Gevoel van ‘Tijd’ en ‘Ruimte’ kunnen vervagen, een voortdurend veranderende stroom intens gekleurde beelden kunnen voorbijkomen. Je ego wordt tijdelijk uitgeschakeld. Het effect is vaak dat je een mystieke eenheidservaring kan ondergaan.

DMT is absoluut niet de enige stof die dat mogelijk maakt, psilocybine doet dit ook. Beide stoffen behoren tot de tryptamine familie.

Onderzoek

Sterker nog, wetenschappelijke onderzoeken, waaronder een groot onderzoek van de John Hopkins Medical Center in Amerika tonen aan dat psilocybine ook zeer sterk visuele hallucinogene mystieke ervaringen geven.

Hoewel we hier geen gezondheidsclaims mogen maken, beloven vele onderzoeken zeer goede resultaten bij bijvoorbeeld depressie. Aan drie nederlandse universitaire medische centra loopt momenteel een onderzoek naar de effectiviteit van psilocybine bij therapieresistente depressie. De resultaten zijn veelbelovend.

 

Het grote voordeel van psilocybine

Het geeft een veel minder sterke spirituele en fysiologisch reiniging. Dus je hoeft veel minder vaak over te geven of naar de wc. Dat zorgt ervoor dat je dus veel minder lichamelijk ongemak hebt. Onze ervaring is dat je hierdoor een rustigere en diepere reis kunt maken.

Het opruimen van blokkades doen we tenslotte op de avond ervoor, wanneer we alleen met de traditionele Ayahuasca zonder de DMT werken.

Nog een groot voordeel; truffels met psilocybine zijn legaal in Nederland. Dit zorgt er voor dat je nog ontspannener op je matje kan liggen. Dat is heel erg belangrijk voor je reis naar binnen.

Psilocybine is een zeer sterk en effectief middel. Wij zijn er achter gekomen dat wanneer je alleen met psilocybine werkt al een zeer hoge staat van bewustzijn kan krijgen. Je hebt daar in principe Ayahuasca helemaal niet voor nodig.

Truffels en Ayahuasca apart maar samen in één weekend

Tegelijkertijd weten wij dat traditionele Ayahuasca een zeer sterk helende werking heeft. Daarom combineren wij deze twee machtige plantmeesters in één weekend. De helende kracht samen met de inzichtgevende ‘Golden Teacher’. Samen helpen deze planten je om op een andere manier naar jezelf en naar het wonder van het bestaan te kijken. Ze helpen je om de knop om te zetten, naar diepe ontspanning. Zodat je kunt gaan genieten van de wereld om je heen.

Waarschuwing. Omdat Truffels legaal zijn kan iedereen deze kopen in smartshops. Ons advies; wanneer je dat wilt doen, gebruik het dan nooit alleen.

Psilocybine is zeer geschikt wanneer je:

N
Het gevoel hebt dat je meer uit je leven kunt halen
N
Op zoek bent naar spirituele verrijking
N
Los wilt komen van oude overtuigingen, gewoontes en opvattingen
N
Wilt weten wie jij in essentie bent

Voorbereiding set en setting

Zorg voor een uitgebreide voorbereiding; laat je screenen door ons of andere centra die met Truffels werken. Zodat je weet of je psychisch en lichamelijk geschikt bent. Goede begeleiding en een rustige, beschermde ruimte is zeer belangrijk. Zodat je op een veilige manier je reis kunt maken. Dat je ten alle tijden ondersteund kan worden, wat er ook gebeurt. Juiste begeleiding is essentieel. Ook de duiding van je reis is belangrijk om er daadwerkelijk profijt van te hebben. En ondersteuning bij je verdere integratie is absoluut onmisbaar om je reis tot een blijvend succes te maken. Voor de rest van je leven!

Ook dit wordt door wetenschappelijke studies onderschreven en bevestigd. Als zijnde ‘set’ en ‘setting’. De ceremonies zijn