Psilocybine

Psilocybine, wat doet het?

In de moderne Ayahuasca ceremonies waar westerlingen komen worden vaak twee plant bestanddelen gebruikt. Caapi of harmela en een DMT houdende plant. Deze DMT zorgt ervoor dat je een sterk visuele hallucinogene ervaring krijgt. Gevoel van ‘Tijd’ en ‘Ruimte’ kunnen vervagen, een voortdurend veranderende stroom intens gekleurde beelden kunnen voorbijkomen. Je ego wordt tijdelijk uitgeschakeld. Het effect is vaak dat je een mystieke eenheidservaring kan ondergaan.

DMT is absoluut niet de enige stof die dat mogelijk maakt, psilocybine doet dit ook. Beide stoffen behoren tot de tryptamine familie.

Onderzoek

Sterker nog, wetenschappelijke onderzoeken, waaronder een groot onderzoek van de John Hopkins Medical Center in Amerika tonen aan dat psilocybine ook zeer sterk visuele hallucinogene mystieke ervaringen geven.

Hoewel we hier geen gezondheidsclaims mogen maken, beloven vele onderzoeken zeer goede resultaten bij bijvoorbeeld depressie. Aan drie nederlandse universitaire medische centra loopt momenteel een onderzoek naar de effectiviteit van psilocybine bij therapieresistente depressie. De resultaten zijn veelbelovend.

 

Het grote voordeel van psilocybine

Het geeft een veel minder sterke spirituele en fysiologisch reiniging. Dus je hoeft veel minder vaak over te geven of naar de wc. Dat zorgt ervoor dat je dus veel minder lichamelijk ongemak hebt. Onze ervaring is dat je hierdoor een rustigere en diepere reis kunt maken.

Het opruimen van blokkades doen we tenslotte op de avond ervoor, wanneer we alleen met de traditionele Ayahuasca zonder de DMT werken.

Nog een groot voordeel; truffels met psilocybine zijn legaal in Nederland. Dit zorgt er voor dat je nog ontspannener op je matje kan liggen. Dat is heel erg belangrijk voor je reis naar binnen.

Psilocybine is een zeer sterk en effectief middel. Wij zijn er achter gekomen dat wanneer je alleen met psilocybine werkt al een zeer hoge staat van bewustzijn kan krijgen. Je hebt daar in principe Ayahuasca helemaal niet voor nodig.

Truffels en Ayahuasca apart maar samen in één weekend

Tegelijkertijd weten wij dat traditionele Ayahuasca een zeer sterk helende werking heeft. Daarom combineren wij deze twee machtige plantmeesters in één weekend. De helende kracht samen met de inzichtgevende ‘Golden Teacher’. Samen helpen deze planten je om op een andere manier naar jezelf en naar het wonder van het bestaan te kijken. Ze helpen je om de knop om te zetten, naar diepe ontspanning. Zodat je kunt gaan genieten van de wereld om je heen.

Waarschuwing. Omdat Truffels legaal zijn kan iedereen deze kopen in smartshops. Ons advies; wanneer je dat wilt doen, gebruik het dan nooit alleen.

Psilocybine is zeer geschikt wanneer je:

N
Het gevoel hebt dat je meer uit je leven kunt halen
N
Op zoek bent naar spirituele verrijking
N
Los wilt komen van oude overtuigingen, gewoontes en opvattingen
N
Wilt weten wie jij in essentie bent

Voorbereiding set en setting

Zorg voor een uitgebreide voorbereiding; laat je screenen door ons of andere centra die met Truffels werken. Zodat je weet of je psychisch en lichamelijk geschikt bent. Goede begeleiding en een rustige, beschermde ruimte is zeer belangrijk. Zodat je op een veilige manier je reis kunt maken. Dat je ten alle tijden ondersteund kan worden, wat er ook gebeurt. Juiste begeleiding is essentieel. Ook de duiding van je reis is belangrijk om er daadwerkelijk profijt van te hebben. En ondersteuning bij je verdere integratie is absoluut onmisbaar om je reis tot een blijvend succes te maken. Voor de rest van je leven!

Ook dit wordt door wetenschappelijke studies onderschreven en bevestigd. Als zijnde ‘set’ en ‘setting’. De ceremonies zijn belangrijk, maar wij zeggen vaak dat de deelrondes met intentie zetting,  reflectie en vervolgens integratie minimaal net zo belangrijker zijn als de ceremonies zelf.

Hoe werkt het?

De werking begint 10 tot 40 minuten na het innemen van de Truffels. En duurt 4 tot 6 uur,  afhankelijk de dosis en individuele metabolisme. Aan beginners geven we 8-12 gram Truffels deelnemers met meer ervaring krijgen 15-17 gram Truffels.

 

Truffels stoffen en werking

In truffels zit psilocybine. Deze wordt grotendeels in de lever omgezet tot psilocine. Het wordt afgebroken door het enzym monoamineoxidase.

Het is bekend dat door MAO-remmers die in de Caapi zitten het effect van psilocybine langer aanhoudt.

Wij combineren Caapi niet met Truffels op één en dezelfde dag.

Psilocybine houdende truffels kunnen ondersteunen bij:

 • Burn-out / overspannen
 • Depressie
 • Stress /keuze stress
 • Somberheid
 • Rouw, verlies of eenzaamheid
 • Verslavingsproblematiek
 • Problemen met intimiteit / seksualiteit
 • Lichamelijke klachten zonder medische oorzaak (Psychosomatisch)
 • Gedragsproblemen / communicatieproblemen
 • Angsten / Fobieën
 • Trauma’s

Wanneer GEEN psilocybine houdende truffels gebruiken?

 

 • Het is Geen verslavend middel
 • Het is Geen quick fix voor je problemen
 • Niet te gebruiken in combinatie met verslavende en/of verdovende middelen
 • Niet te gebruiken in combinatie met medicatie
 • Er mag geen sprake zijn geweest van een psychiatrische stoornis die gepaard gaat met psychose, zoals schizofrenie of bipolaire stoornis.
 • Er mag in het afgelopen jaar geen sprake zijn geweest van verslavingsproblematiek.
 • De deelnemer mag geen ernstige medische aandoening hebben.
 • De deelnemer mag niet zwanger zijn en/of borstvoeding geven.

Heb je lichamelijke of geestelijke klachten? Gebruik je medicatie of andere middelen? Lees dan eerst deze gezondheid informatie.

 

Ayahuasca Centre Symbool driehoek en Ayahuasca visualisatie

Ayahuasca Centre

Ayahuasca ceremonie reserveren

Heb je vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Wij zijn er om jou te ondersteunen, ook al kom geen ceremonie bij ons doen.