Wanneer je Ayahuasca gaat drinken is het heel erg belangrijk dat je van tevoren dieet. De Mao-remmende werking vraagt om aangepaste voeding, minstens drie dagen van tevoren. Soep- en sapvasten helpt om de Ayahuasca nog intenser in het lichaam binnen te laten komen. Doordat het lichaam zich reinigt en ontdoet van afvalstoffen in alle organen word je ontvankelijker voor moeder Ayahuasca. Door gevarieerd en lekker te eten is het soep- / sapvasten minder zwaar. Je hoeft geen honger te lijden; eet zoveel je lichaam vraagt. Om je te helpen heeft Rogier Groenestein een soepboek samengesteld. Deze zijn gemaakt door ervaren begeleiders en reizigers. Uit dit soepboek ga ik de komende tijd in deze blog een beetje aangepaste recepten plaatsen, die je dan kan raadplegen. Je kan natuurlijk altijd met ons contact opnemen mocht je nog vragen hebben over deze recepten.

 

Hierbij de eerste en gelijk één van mijn favoriete recepten! Eet smakelijk.

Kokos-, curry-, pompoensoep, door Sonja Pleging

Benodigdheden: Diepe pan, snijplank, mes(sen), staafmixer of een keukenmachine.

Ingrediënten:
4 eetlepels kokosvet
1 ui
1 teentje knoflook
425 gr pompoen zonder zaadlijsten
750 ml groentebouillon (zoutarm: damhert Groentebouillon of zoutvrij: Primeal Groentebouillon) of zelf gemaakte bouillon
1 theelepel currypoeder
¼ theelepel gemalen koriander
250 ml kokosmelk

Bereidingswijze: Snijd de ui fijn en versnipper de knoflook. De pompoen kan gesneden worden en ontdaan van de zaadlijsten. Verhit in de pan het kokosvet en fruit de ui en knoflook aan tot de ui glazig word. Roer de pompoen, bouillon, currypoeder, koriander er door en laat dit geheel 10 minuten koken. Dek daarna de pan af en laat het geheel nog eens 15 tot 20 minuten doorkoken onder af en toe roeren. Roer de kokosmelk door de soep en laat het geheel nog eens 5 minuten doorkoken. Mix of pureer met een keukenmachine of staafmixer de soep tot een gladde massa en laat het geheel nogmaals enkele minuten doorkoken. Dit recept is voor ongeveer 4 kommen soep.