Ayahuasca ceremonies en Truffel ceremonies

Op deze pagina vertellen we graag hoe bij ons de verschillende Ayahuasca en Truffel ceremonies worden gegeven.

Vrijdag, aankomst dag

Voordat de eerste ceremonie begint ontvangen wij je graag in huiselijke sfeer.  Er staat thee klaar en je kan even bijkomen van je reis naar ons toe. Op onze mooie locatie in Drenthe zijn er aparte slaapruimtes met comfortabele bedden aanwezig. Eén grote en vier kleine.

Wanneer alle deelnemers aanwezig zijn, starten we eerst met een kleine voorstelronde van het team en een paar kleine huishoudelijke mededelingen. Daarna volgt een deelronde waarin je vrij bent om te delen en nog vragen te stellen. Vervolgens is er tijd om je om te kleden en daarna start de traditionele Ayahuasca ceremonie.

Die vangt aan met een korte geleide meditatie. Een ceremonie duurt gemiddeld zo’n 6 uur. Tijdens de ceremonie worden er één ronde traditionele Ayahuasca aangeboden. Na de ceremonie is er gelegenheid om te genieten van een soepmaaltijd en fruitsalade. De begeleiders blijven ten alle tijden paraat voor vragen, hulp of een luisterend oor.

Op de volgende morgen kan je ontbijten en volgt er een deelronde van je ervaringen. Het delen is een essentieel onderdeel. Het geeft duidelijkheid en levert vaak veel nieuwe inzichten op.

Na deze deelronde is er tijd voor reflectie en rusten, je kunt een wandeling maken in het nabij gelegen natuurgebied of kan je je terugtrekken. Aan het begin van de middag kleden we ons weer om en start de Truffel ceremonie. Die vangt aan met een korte geleide meditatie. Een Truffel ceremonie duurt gemiddeld zo’n 5-8 uur. Doordat je de dag ervoor met Ayahuasca hebt gewerkt gaat de helende kracht van deze plant in verbinding met de inzicht gevende spirit van de Truffel. Je neemt de Truffel tot je door langzaam en zeer geconcentreerd te kauwen. Vervolgens zul je merken dat de ‘mystieke en visuele’ reis na ongeveer een uur tot anderhalf uur begint.

Na de ceremonie is er gelegenheid om te genieten van een soepmaaltijd en fruitsalade.

Op de volgende ochtend is er weer een ontbijt en volgt een deelronde. De ervaring leert dat dit altijd een bijzonder moment is. 

Er zijn ook nog individuele en duo traditioneel Ayahuasca samen met Truffel ceremonies. Interesse lees dan hieronder verder.

Ayahuasca Centre Symbool driehoek en Ayahuasca visualisatie

Ayahuasca Centre

Ayahuasca ceremonie reserveren

Benieuwd wanneer de eerstvolgende groepsceremonie is?

Een individuele ceremonie

We verzorgen meerdere soorten ceremonies. Eén daarvan is de individuele dag ceremonie. Deze vind overdag plaats en start meestal rond 10.00 ‘s morgens. De structuur van de dag is anders als hierboven beschreven. Een individuele ceremonie wezenlijk anders dan een groepsceremonie. Je gaat op één dag werken met de traditionele plantmeesters.

Wanneer je alleen met de begeleider bent kan je voor je reis samen kijken naar jouw specifieke vragen en wensen. Daardoor is de begeleider goed in staat om jou directe sturing te geven. Je kunt simpelweg net iets vaker vragen stellen en je nog beter puur op jezelf richten, aangezien er geen andere deelnemers zijn. Na zo’n 6 uur tot 8 uur is het uitgewerkt en nemen we de tijd om te delen naar behoefte, te eten, te landen en kun je aan het begin van de avond weer naar huis of vertrekt de begeleider vanaf jouw locatie. Ook is er de mogelijkheid om te blijven overnachten.

 

Een duo ceremonie

Naast individuele of groeps Ayahuasca ceremonies kan je ook kiezen voor een duo ceremonie.

Een duoceremonie met een partner, vriend of familielid is een uitermate bijzondere ervaring om te delen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Ayahuasca ceremonies met speciale thema’s

Een aantal keer per jaar vinden er speciale Ayahuasca ceremonies plaats. We gaan dan dieper in op bepaalde aspecten van ons zelf of universele dimensies.

– Vrouwenweekenden
– Shipibo Konibo Master Plant ceremonies
– Volle Maan Ayahuasca Ceremonies

Shipibo Konibo Master Plant Ceremonies

Ontdek de helende kracht van Shipibo-plantenceremonies in Nederland, onder leiding van Maestro Jay

Voor ervaren ayahuasca deelnemers organiseren we één keer per jaar een 4 daagse dieta met Maestro Jay.

Wij organiseren deze ceremonies voor mensen die graag een keer met een Shipibo-healer willen werken, maar geen tijd en ruimte hebben om naar Peru te gaan, of het lastig vinden om naar het buitenland te reizen.

Robin kent Jay al 15 jaar. Heeft zijn ontwikkeling kunnen volgen en heeft een rotsvast vertrouwen in zijn capaciteiten. “Jay is echt uniek. De momenten dat ik als deelnemer een ceremonie met hem onderging, voelde ik de kracht van de Sama die Jay heeft ervaren. De intense icaros, gecombineerd met het medicijn, zorgen voor een werkelijk unieke ervaring. Dat kom je niet vaak tegen, ook niet in Peru zelf.”

“Die kracht en puurheid is precies wat ik graag wil delen met deelnemers die al een keer bij ons zijn geweest.”

(Maestro Gilberto leraar van Maestro Jay aan het werk. Foto Jack Anderson)

Over Maestro Jay

Na een traumatische ervaring op 15-jarige leeftijd, maakte Jay op 19-jarige leeftijd kennis met Ayahuasca. De diepgaande ervaring en genezing die hij tijdens deze ceremonie ontving, verleenden hem iets speciaals, iets wat de westerse geneeskunde niet kon bieden.

Toen Jay in Nederland intensiever Ayahuasca begon te drinken, voelde hij dat er iets ontbrak aan deze ceremonies. Hij besloot dieper te gaan en de oorsprong te vinden. Deze zoektocht bracht hem naar de Peruaanse jungle.

Terwijl hij verschillende tradities verkende, kwam Jay uiteindelijk in contact met het Shipibo-volk, een inheemse stam die langs de Ucayali-rivier in het Peruaanse Amazonegebied leeft. Voor hem voelde het alsof hij voor het eerst echte genezers ontmoette, ware chirurgen.

In de jungle ontmoette Jay zijn eerste leraar, die hem introduceerde in de wereld van “Sama”, een esoterische praktijk waarbij men lange tijd in afzondering in de jungle doorbrengt met een zeer beperkt dieet, in contact met planten en bomen.

Zijn eerste “Sama” duurde een maand. Gezien de diepgaande verandering in zijn leven en de diepgang van de leringen, keerde hij terug voor nog eens drie maanden van diepe isolatie.

In de jaren daarna ontmoette hij zijn huidige leraren, Maestra Manuela en Maestro Gilberto uit de Mahua-lijn, met wie hij tot op de dag van vandaag nauw samenwerkt. Hij blijft jaarlijks teruggaan om “Sama” te bestuderen en te praktiseren.

Hoewel Jay nooit van plan was om ceremonies te leiden, werd hij op een gegeven moment door zijn leraren aangesteld om dit werk te doen en mensen te helpen. Hij reist de wereld rond om ceremonies te delen die worden gehouden in de traditie van het Shipibo-volk.

Sama | Ayahuasca Documantaire

Volle Maan Ayahuasca Ceremonies

We hebben het allemaal weleens ervaren. Je loopt in de schemering door het bos en plotseling zie je een prachtige volle maan aan de horizon oprijzen. Je gedachte verdwijnen en een sterke energetische golf van ontzag maakt zich van jou meester. Zonder moeite ontvouwt zich de mystieke verbinding met de natuurlijke wereld.

De aantrekkingskracht van een volle maan en haar sterke licht zijn uitermate geschikt in combinatie met Ayahuasca ceremonies. Alle manen wekken onze emoties op en versterken mystieke krachten die verbonden zijn met de menselijke geest. De tijd van de volle maan is een krachtige mogelijkheid om jouw energieveld te helen en op te laden en je chakra’s te zuiveren.

Visualisatie Medicijn Plant
traditionele ayahuasca ceremonie in nederland