Ayahuasca Ervaringen

Op deze pagina vind je een greep uit de Ayahuasca ervaringen die door verschillende deelnemers met ons gedeeld zijn.

Verderop deze pagina zullen we uitleggen wat  Ayahuasca ervaringen zijn; Wat er mentaal en fysiek gebeurt.

 

“Met de ervaren begeleiding voelde ik me in goede handen”

Rob (44) Lichaamsgericht Trainer Coach Therapeut

Mijn eerste ervaring met Ayahuasca is afgelopen weekend geweest bij Robin en Iris.

Erg warme, betrokken en deskundige mensen. Het was intens en bijzonder krachtig. Ik heb van alles en nog wat ervaren en met de ervaren begeleiding voelde ik me in goede handen om het over me heen te laten komen. Ook de theorie tussendoor en de deelrondes waren fijn om ook van elkaar als groepsleden te leren. Nu thuis mis ik de warme setting en de intensiteit liefde en wijsheid van Ayahuasca.

Ik kom zeker terug om meer op te schonen en meer van het leven te gaan snappen.

Ga zo door Robin met dit mooie en intensieve werk.

 

De muziek en zang waren prachtig en zorgden voor intense gevoelens en ervaringen.

Debby  (40 ) Leerkracht basisonderwijs)

Lieve Robin,

Ik wil je bedanken voor deze bijzondere ervaring.

Een hele tijd geleden zag ik een programma over een ayahuasca ceremonie op Ibiza. Dat sprak me aan, maar ik zag er tegenop om mogelijk ziek te worden. Ik had er wel meteen een boekje van gekocht. Mij ingelezen over verschillende Ayahuasca ervaringen. Ongeveer een maand geleden heeft een vriendin deelgenomen aan een ceremonie bij jou. Dat was een bijzondere en mooie ervaring. Toen voelde ik dat ik er klaar voor was. Mijn enige zorg was, of ik voldoende zou kunnen loslaten. Ik hou graag de controle.

Ik had al een goed gevoel over jouw begeleiding, dat voelde ook heel veilig en vertrouwd. Je begeleidt de ceremonie en deelnemers met veel warmte, compassie en liefdevolle energie. De muziek en zang waren prachtig en zorgden voor intense gevoelens en ervaringen. Je voelt erg goed aan wie wat nodig heeft en je bent erg zorgzaam. Ook dank aan Iris die heerlijk heeft gekookt. Het was erg fijn om met je te praten.

Ik heb een inzicht gekregen waarvan ik me nooit bewust was. Daar ben ik erg dankbaar voor.

Ik vond de gesprekken heel prettig en verhelderend. Ik vond het mooi om er tegelijk met Rinske te zijn, onze thematiek kwam overeen. En ondanks onze erg verschillende ervaringen was het heel prettig om het samen te beleven.

Bedankt voor deze prachtige ervaring.

Liefs Debby

 

​”Ik voelde mij veilig onder Robin’s leiding waardoor ik diep in proces kon gaan.”

Martijn (45) ​Therapeut

​De beslissing voor het Ayahuasca Centre kwam voort uit mijn behoefte om in een privé ceremonie een diep stuk op te delven, wat in groepsceremonies elders en in andere Ayahuasca ervaringen tot nu toe niet was gelukt omdat ik door de groepsdynamiek niet diep genoeg in mijn eigen proces kwam. Ik was samen met een vriendin die ook in privé verband een diep stuk wilde uitzoeken, een mooie samenkomst.

In een persoonlijke mooie en geborgen sfeer in een apart hiervoor ingericht deel van het woonhuis wordt ruimte geboden voor inleidende gesprekken die de toon zetten voor het innerlijke werk dat gaat plaatsvinden. Ik voelde mij veilig onder Robin’s leiding waardoor ik diep in proces kon gaan. De integratiegesprekken zijn van groot belang geweest en binden de verschillende Ayahuasca ervaringen samen tot inzicht waarmee ik met levenszin mijn leven weer in kon stappen.

 

 Jouw afstemming met energie is zo prachtig, je voelt het feilloos aan…

Rinske (44) Trainings actrice
Lieve Robin,
Na het lezen van verschillende Ayahuasca ervaringen ben ik bij jullie terecht gekomen. Als eerste ontzettend bedankt voor het intense weekend, voor de gastvrijheid, voor even deel uit te maken van je gezin en voor je ontzettend deskundige en zorgvuldige begeleiding en dat dat alles voortkwam uit een liefdevolle bron.
Het was heel heftig, maar uiteindelijk heel bevrijdend. Het voelde als loslaten van mijn ego en naar binnen gaan, mijn hart openstellen, (waar je me ook nog heel fijn bij geholpen hebt), het was groots! Ik voel me in alles licht en schoon.
Ik was en ben nog erg gevoelig voor dingen, geluiden, geuren etc. en tegelijkertijd heb ik zo enorm veel energie dat ik moet oppassen niet meteen teveel te doen. Zeker niet na deze twee intense Ayahuasca ervaringen. Het eerste wat ik besloten heb is een katje in huis te nemen. Ze heet Maantje. Voor Lena, mijn dochter. Die stap had ik anders nooit gezet, teveel met mezelf ( ego) bezig. Dat kwam ook doordat ik tijdens de ceremonie de aanwezigheid van een kat voelde. De ‘doodervaringen’ waren zo diep en donker maar ook zo opruimend, ik wist niet dat ik zo ontzettend veel shit in me had, letterlijk en figuurlijk haha.  De strijd die ik met mijn mind voerde, was afschuwelijk, de weg naar mijn hart vinden was hemels.
Ik heb gezien aan wie ik mijn verontschuldigen aan moet bieden en dat heb ik voor een deel ook al gedaan. Ik heb gezien wie en wat er belangrijk voor me is en hoeveel lieve en warme mensen ik om me heen heb. Ik voel de creativiteit en liefde stromen. Ik weet nog niet waarheen het zal gaan, maar wel waar ik op kan vertrouwen.
Jouw afstemming met energie is zo prachtig, je voelt het feilloos aan, daar buig ik voor. Tegelijkertijd ben je gewoon hier op aarde, met je humor en je menselijkheid. Dat spreekt mij aan en daarin voelde ik connectie. Dank ook voor Iris, die zo aan het struggelen is en moe was maar ondanks dat het toch allemaal doet, koken en zorgen. Je hebt een prachtig gezin.
Het was ook fijn dat Debbie er was, ze was een spiegel voor mij en ik voor haar, denk ik.
Er zijn eigenlijk geen woorden voor deze Ayahuasca ervaringen. Ik ga nu de tijd nemen het een plekje te geven en wie weet kom ik nog eens terug, op wat voor manier dan ook.
Liefs Rinske

 

Ayahuasca ervaringen bedank briefje

Hieronder nog een paar korte Ayahuasca ervaringen

 

Ik had het op geen enkele manier anders gewild en gun iedereen deze ervaring bij jullie”

Elina (28) Online Media Planner

Ik ben erg dankbaar voor alle steun en begrip in dit fantastische weekend. De ervaring kreeg pas echt kracht door de warme en liefdevolle sfeer in huis en jullie fantastische nazorg en nabespreking. Ik had het op geen enkele manier anders gewild en gun iedereen deze ervaring bij jullie. De intieme en familiaire setting maakt het helemaal een.

 

“Het was een mooie rustige reis”

Femke (34) Medewerker Gemeente Amsterdam

Dag Robin, ik wil jullie bedanken voor de gastvrijheid en het openstellen van jullie huis. Robin bedankt voor je steun/begeleiding. Het was een mooie rustige reis, voel me goed en kan hier voorlopig weer mee verder:)

Wanneer ik weer toe ben aan een nieuwe reis meld ik me weer bij je!

 

%

Mensen ervaren meer geluk na een ceremonie

%

Mensen voelen zich meer in balans na een ceremonie

Ook meer balans en geluk ervaren?

Ayahuasca ervaringen; wat gebeurt er nou precies?

Hierboven heb je een aantal Ayahuasca ervaringen van deelnemers kunnen lezen. Je leest dan vooral hoe ze het ervaren hebben en wat het hun gebracht heeft. Nu zullen we proberen  uit te leggen wat een Ayahuasca ervaring is. Wat gebeurt er nou mentaal en fysiek? Hoe werkt het?

Ayahuasca brengt jou dieper bij je ziel (je ‘IK’). Dit is de essentie. Wij willen jou hier alvast op weg helpen om deze prachtige ayahuasca ervaringen te kunnen beleven!

– Kom in contact met je IK

Ayahuasca ervaringen leren jou wie je bent. Tijdens een ayahuasca ceremonie ervaar je al je zintuigen heel intens. Je wordt je bewust van je ‘IK’. Ayahuasca ervaringen geven jou antwoorden op de vraag ‘wie is die IK?’.

– Spiritualiteit via ayahuasca ervaringen

Tijdens de Ayahuasca ervaring verplaats je je bewustzijn van het materiële naar de ziel. Elke godsdienst spreekt van lichaam en ziel. Met ayahuasca ervaringen ga je over de dood heen naar spiritualiteit. Je identificatie met de vorm (het lichaam, de verpakking, het ‘ego’) vervaagt. Je identificeert je alsmaar meer met het niet-materiële (de ziel, het spirituele). In heel wat ayahuasca ervaringen word je naar niet-waarneembare werelden gebracht.

– Na een ayahuasca ervaring is je leven nooit meer hetzelfde!

Je leeft momenteel met heel wat aanames? Ayahuasca ervaringen halen deze aannames overhoop. Alles wat je vroeger leerde, thuis of op school, via de media, je zelf- en wereldbeeld, krijgt een heel ander uitzicht door ayahuasca ervaringen. Ayahuasca ervaringen werken vooral op je spirituele normen. Je bekijkt jezelf en de wereld vanuit een andere dimensie.

– Confrontatie met jezelf

De eerste keer dat je aan een ceremonie meedoet kan heel overweldigend zijn. Je beleeft via ayahuasca ervaringen een geweldige confrontatie met jezelf. Je ziet beschadigingen uit je verleden. Je wordt gewezen op je oude wonden, zowel fysiek als psychisch. Vaak zitten mensen die voor Aya kiezen in een soort crisis-moment. Ze hebben net een overlijden moeten verwerken. Je krijgt te horen dat je aan een afschuwelijke ziekte lijdt. Of ben je in een midlife-crisis? Kortweg: je beseft plots dat er iets aan je huidige leven moet gedaan worden.

– Hoe begin je aan ‘ayahuasca ervaringen’?

Je verneemt toevallig wat ayahuasca ervaringen zijn. Dit kan via internet, op TV, via mondelinge overlevering of via deze site zijn. Op een gegeven moment wil jij dit ook ervaren. Ayahuasca komt oorspronkelijk uit de Amazone. Je hebt daar de mogelijkheid om met een traditionele shamaan via heilige sacramenten deze ayahuasca ervaringen te beleven. Maar de kennis van de shamanen is gelukkig tot in Nederland doorgedrongen: zo bijvoorbeeld in het Ayahuasca Centre. Hier kun je, onder begeleiding van ervaren Nederlandse mensen, je IK-opleiding krijgen. Jij kunt zelf bepalen of je na één ayahuasca ervaring voldoende hebt. Het was misschien te heftig of te intens. Misschien zie je tijdens een ritueel dingen die je niet wilt zien en niet meer wilt ervaren. Dat kan.

Velen verkiezen na één ervaring dit nogmaals te kunnen ondergaan. Deze mensen ervaren verschillende ayahuasca ervaringen.

– Het elliptisch bewustzijn

Onder invloed van Ayahuasca hebben we vaak een Elliptisch bewust zijn. Stel je je bewustzijn voor als een ellips: met twee brandpunten. Rond het ene brandpunt draait jouw innerlijke bewustzijn: het ‘daar en toen’. Rond het tweede brandpunt draait het ‘hier en nu’. Met Aya beleef je deze twee tegelijkertijd.

( Uit een ervaring:)
Iemand sprak ons over zijn ayahuasca ervaringen. Dankzij ayahuasca leerde hij angsten uit het verleden plaatsen. De aanleiding van de angsten was een operatie in zijn jeugd. Door de ayahuasca ervaringen kon hij de angsten loslaten. Enerzijds was hij in het verleden, bij zijn trauma. Anderzijds was hij zich bewust dat hij rustig lag, met mensen, kaarsen en mooie muziek om zich heen. Met andere woorden: hij kon zichzelf verplaatsen tussen de twee brandpunten: dat van ‘daar en toen’ en dat van ‘hier en nu’.

Vergelijk het met het lezen van een boek. Je zit enerzijds volledig in het verhaal. Anderzijds ben je je toch bewust van je omgeving. Als je pas begint met jouw ayahuasca ervaringen, richt je je vooral op het innerlijke, bijna zonder zelfreflectie. Hoe meer ayahuasca ervaringen je beleeft, hoe meer je in staat zult zijn om je bewustzijn te verplaatsen van het ene naar het andere brandpunt. Je bepaalt zelf waar je je aandacht wilt leggen: ‘hier en nu’ of ‘daar en toen’. Hoe meer je hierin oefent, hoe meer dimensies van het bestaan je ontdekt.

– Ayahuasca is een levensschool

Je krijgt als het ware meerdere vakken tijdens een ayahuasca ervaring. Je krijgt voeling met jezelf, je emoties en je spirituele kant. Er worden chakra’s open gemaakt.

Aya werkt vermoedelijk op een gedeelte van de hersenen dat nog niet gekend is. Er is nog onvoldoende onderzoek gedaan rond de werking van ayahuasca. Wat we wel weten is dat er een wisselwerking is tussen de DMT molecule (één van de bestanddelen van Aya) en de neurotransmitters van onze hersenen. Het werkt vooral op de voorhoofdskwab, waar het zelfbewustzijn zich bevindt. Er is dus een grote samenwerking tussen de geest van de ayahuasca en het binnenste van ons Hoger IK.

Esoterisch verwoord is ayahuasca bezield met spirituele entiteiten. Deze hebben een zeer grote intelligentie. Tijdens ayahuasca ervaringen krijg je de traditie mee, een inspiratie van een grote Goddelijke energie, als het ware een Engel. Deze Engel zoekt wegen om het bewustzijn van de mensen te laten ontwaken en de harten en het innerlijk van de mensen te genezen.

Zowel onder- als bovenbewustzijn zet zijn deuren open. Dan gaat Ayahuasca aan de slag. Dit is de start van jou opleiding. Wat leer je precies? Je krijgt inzichten zowel in je dagelijkse activiteiten en denkpatronen als in je spirituele gedachten en werelden. Hierbij komen vaak intense kleurenpatronen die versterkt worden door muziek. en momenten van stilte wisselen af. Dit wordt een innerlijke reis die uren kan duren.

– Heel anders dan op school

Bij ayahuasca ervaringen merk je dat je schoolkennis niet klopt. Op school leerde je over de aarde en de evolutie ervan en je kreeg psychologie. Met Aya ervaringen krijg je inzicht in de spirituele weg die je bewandelt. Het is een Goddelijk plan dat je volgt, maar toch met je eigen vrijheid van keuze. Maar je kunt pas kiezen als je bewust bent dat je kunt kiezen. Zolang je dit bewustzijn niet hebt, worden je keuzes bepaald door wat er in je verleden is geconditioneerd.

Kijk nog een stap verder: bij de conceptie dient er ook dat bewustzijn aanwezig te zijn. Is er dat niet, dan wordt de plek waar je de Aarde binnentreedt, geconditioneerd uit een vorig bestaan. Enkel wanneer er bij de conceptie bewustzijn was, kun je kiezen waar op Aarde en bij wie jij wilt binnenkomen. Je doel is verlicht te worden en in overgave te zijn met de wil van God. Daarvoor moeten keuzevrijheid en bewustzijn hand in hand gaan. Als je dat bereikt, ben je volledig dienend bewustzijn.

– Realiteit of fantasie?

Ons vermogen tot voorstellingen is gebaseerd op beelden uit onze herinneringen. Deze beelden worden samengesmolten tot nieuwe voorstellingen. Ook met Ayahuasca worden bekende beelden tot nieuwe voorstellingen versmolten. Ayahuasca neemt soms wel eens een loopje met je. Ayahuasca ervaringen gaan nog een stap verder. Er komen nieuwe ervaringen en beelden op je af, die je niet uit je herinneringen kunt halen. Ze komen soms zelfs niet uit het menselijke aanbod van beelden en ervaringen. Je kunt ze niet plaatsen en ook niet beschrijven. Toch willen we ze hier proberen te beschrijven. Ze hebben ook een betekenis.

– De Plant-Spirit

Bij een ayahuasca ervaring kom je vaak na een uur in een aparte en bizarre wereld van de plant. Je ervaart wezens die handelen zoals naakte mensen, maar ze zijn het niet. Je ervaart ze als wervelenden takken, soms razendsnel en soms heel traag. Ze draaien rondom elkaar. Je hebt de neiging om contact te maken. Dan nemen ze even de gedaante van een mens aan. Maar snel veranderen ze terug in een plantenvorm. Dit is het moment om je vragen te stellen. Later in het ritueel krijg je hierop antwoorden. Je ervaart dat ook deze spirits een bewustzijnsvorm hebben. Wij mensen zijn dus niet de enige bewuste wezens.

– Licht en energie, hymnes

Jouw energie vermengt zich met deze wezens. Je ervaart heel intens pulserend licht met parelmoeren tinten. Deze zijn heel doordringend en overheersen je. De intentiteiten nemen de stem vaak over van de begeleider en zingen via zijn of haar stembanden. Soms zijn het de oude gestorven sjamanan die vanuit de spirituele werelden zingen. Het gebeurt dat de Aarde zelf via hen zingt.

– Je zoekt je eigen weg

Iedereen die Aya drinkt, ervaart het anders. Per persoon is elke ervaring ook weer anders. Er zijn heel wat kamers in het huis van God de Vader. Ook al heb je een duizendtal rituelen mogen ervaren, dan nog heb je slechts een minieme fractie gezien van wat er allemaal mogelijk is. De talloze ruimten en de mogelijke ontmoetingen zijn ontelbaar!

– Ayahuasca ook voor jou mogelijk!

Wil jij ayahuasca ervaringen beleven? Dat kan onder degelijke begeleiding. Stel je vragen of contacteer ons voor een boeking via het contactformulier.

De bovenstaande teksten zijn geinspireerd op de lessen die ik heb gekregen van Joop van der Hagen. Hij is een van de belangrijkste leraren op het gebied van therapeutisch  werken met Ayahuasca.

Ayahuasca Centre Symbool driehoek en Ayahuasca visualisatie

Ayahuasca Centre

Ayahuasca ceremonie reserveren
Share This